Sabtu, 24 Januari 2009

Heath Ledger is picture perfect

Lost talent ... Heath Ledger (1979-2008)r.i.p.


-ermm.. sja kn liatkn lukisan ne.. minat sgt la art ne.. lgpun ianya celebrity australia yg trknl d hollywood.. mati last year umur nya mseh muda iaitu 28 tahun,mati dsebabkn mkn ubt2 yg slh dberi oleh doktor.. last movie nya Batman The Dark Knight sebagai joker... He's really a LEGEND...




"THE DARK KNIGHT" (2008)
-With just one year having passed after taking out Ra's Al Ghul's plan to have Gotham eliminated and the mysterious disappearance of Dr. Jonathan Crane AKA the Scarecrow, and after the city was nearly plundered with his toxins, Bruce Wayne and his vigilante alter-ego the Batman, continue the seemingly endless effort to bring order to Gotham, with the help of Lt. James Gordon and newly appointed District Attorney Harvey Dent. But a new threat has now emerged into the streets. The Dark Knight faces a rising psychopathic criminal called The Joker, whose eerie grin, laughter, and inhuman morality makes him as dangerous than what he has yet to unleash. It becomes an agenda to Batman to stop the mysterious Joker at all costs, knowing that both of them are in an opposite line. One has no method at all and seeks to see the world plunge into the fire he has yet to light. One represents the symbol of hope and uses his own shadow to bring the peace and order he has yet to accomplish doing.


antara scene2nya


ratings:9/10

ane movie nya ne batman ah.. kira rugged la ia blakun ne.. ganas plus seram action ceta nya ne.. btw sapa yg alum liat ceta ne bek th liat nda rugi woo...

nak cuba ke

Kek Hari Jadi

Seorang lelaki telah pergi ke sebuah kedai kek untuk memesan sebiji kek sempena hari jadi isterinya.

"Apa yang hendak ditulis pada kek ulang tahun ini, encik?" tanya si gadis manis yang bertugas di kaunter kepada lelaki itu.

"Mmmm, tulis saja "Sayang tidak bertambah tua" di bahagian atas, kemudian sambung dengan "Sayang cuma bertambah cantik" di bahagian bawah," kata lelaki itu.

Esoknya, lelaki itu datang mengambil kek yang ditempahnya itu dan terus membawa pulang ke rumah untuk dipersembahkan kepada isterinya yang tersayang di hadapan tetamu-tetamu yang lain.

Dan ketika kek itu dibuka di depan isteri dan tetamu undangan yang lain, lelaki itu setengah pengsan ketika membaca tulisan yang tertera di kek itu:

"SAYANG TIDAK BERTAMBAH TUA DI BAHAGIAN ATAS. SAYANG CUMA BERTAMBAH CANTIK DI BAHAGIAN BAWAH."

UNDERWORLD 3rd Movie


Underworld: Rise of the Lycans (2009)
-The prequel story traces the origins of the centuries-old blood feud between the aristocratic vampires and their onetime slaves, the Lycans. In the Dark Ages, a young Lycan named Lucian (Sheen) emerges as a powerful leader who rallies the werewolves to rise up against Viktor (Nighy), the cruel vampire king who has enslaved them. Lucian is joined by his secret lover, Sonja (Mitra), in his battle against the Vampire army and his struggle for Lycan freedom







last friday ku liat movie ne di serikiulap mall cineplax ah.. wit my mem eheh..erm...sadang overall ceta buleh la tahan... a daughter of evil vampire in love with a werewolf.. then cetus la perang antara vampires n werewolves.. so hope u all njoy it
rating:7/10

im shocked!!!rupanya maseh ada..


terkajut ku msa ari jumat ah... my cousin nikah di jame' asri tym ari a2.. so nda semana2 aku bjln masuk otw kn ke bilik mesyuarat urg2 masjid ah.. the 1st picture board yg aku tliat smasa bjln masuk 2 la.. ada gmbr ku tym damit2 mengaji di sana ah.. ehe mcm hall of fame rsa nya eheh..
ku ingat kn gmbr 2 nda g ada durg simpan... erm so touching eh eheh plus kambang skit pun ada.. gmbr ku ne msa taun 1997 x la.. soo cute dat tym ehe(perasan abis)
tym gauk2 ne iath cigu rokiah slalu stricted ngajar aku sa 2 eheh,miss my teacher somuch hope she sihat walafiat sa ne.. thanks pasal sudi ngajar aku k..
me 2 yg mliat arh camera ah..(baju itam ah ehe)

Jumaat, 23 Januari 2009

lawak ker

Bos power?

Ni kisah satu org makhluk yg dilantik menggantikan bos asal sebuah kompani besar. Disebabkan masalah pekerja2 yg agak kurang motivasi dan selalu cuai + pemalas, bos baru ni decide nak ajar mereka sikit firstday dia kat kompani tu.

So, sape2 yg dia nampak paling pemalas, dia akan pecat on the spot.

Mmg malang tidak berbau, dia ternampak seorg pekerja yg sedang dok nyandar kat tepi dinding.

"Yg berbaju biru tu" dia menjerit. Jeritan kuat nyebabkan semua perkerja tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan."Bape gaji awak?" dia bertanya dgn nada yg agak keras "Dalam RM800" pekerja tu menjawap.

Bos tu menjawap, "Nah amik ni Rm800, BERAMBUS DARI SINI. KALU NAK MALAS2 PEGI TEMPAT LAIN". Pekerja tu amik duit tu, lalu terus blah camtu jek.

Bos tadi memandang kesemua pekerja2 nye, seperti mahu mereka paham, sape malas, sure kene pecat!

Merasakan pekerja2 memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa puas.Sebelum bos itu masuk semula ke dalam opis nye, dia bertanya kepada salah seorg pekerja disitu,

"Mamat tadi tu kerja department mana?" Jawap si pekerja,

"Owh, dia tu dtg antr pizza, tak keje sini pun".

Gambar yang tidak dikeluarkan oleh CNN atau BBC‏

ALLAHU AKBAR, SESUNGGUHNYA MEREKA BUKAN HANYA MEMPERTAHANKAN NEGARA PALESTIN TAPI JUGA MEMPERTAHANKAN KESUCIAN MASJIDIL AQSA , YG MERUPAKAN QIBLAT PERTAMA UMAT ISLAM. SEMOGA MEREKA WAFAT DALAM KEADAAN SYAHID, INSYA ALLAH. MARILAH KITA BERDO'A SEMOGA ALLAH MENURUNKAN "BALA BANTUAN-NYA" SEBAGAIMANA ALLAH TELAH MENURUNKAN "BALA BANTUAN-NYA" SAAT PERANG BADAR.
Gaza Now s burning under seige

BANJIR DI BRUNEI 20/01/09(11.00mlm-3.00pg)

semua gambar2 ne ku dpt dri email.. banjir dkawasan gadong,kiulap,beribi,highway tunnel,roundabout gadong,mall,riverview hotel,jln ke maktab soas dan sm smja,batu bersurat,borneo klinik,gadong power-station,tasek lama,jln tasek meradun ke tutong dn tungku






















Masa