Selasa, 30 Jun 2009

TRANSFORMERS 2 IS THE BEST THIS MONTH!!


TRANSFORMERS 2 REVENGE OF THE FALLEN (2009)
-Decepticon forces return to Earth on a mission to take Sam Witwicky prisoner, after the young hero learns the truth about the ancient origins of the Transformers. Joining the mission to protect humankind is Optimus Prime, who forms an alliance with international armies for a second epic battle.

the scenes:


i watched it just few hours ago with my gurl fren dibah at mall cineplex,very excited,fun,a bit funny,some many epic battles between the robots til the end movie to watch this month..
hope you guys go and watch it..


ratings:9.9/10

Jumaat, 26 Jun 2009

IN LOVING MEMORY MIKAEEL JACKSON (1958-2009)

Legendary pop star had been preparing for London comeback tour


Mikaeel (Michael) Jackson, defined in equal parts as the world's greatest entertainer and perhaps its most enigmatic figure, was about to attempt one of the greatest comebacks of all time. Then his life was cut shockingly — and so far, mysteriously — short.
The 50-year-old musical superstar died Thursday.

An autopsy was planned for Friday, though results were not likely to be final until toxicology tests could be completed, a process that takes several days and sometimes weeks. Police said they were investigating — standard procedure in high-profile cases.
Jackson died at UCLA Medical Center after being stricken at his rented home in the posh Los Angeles neighborhood of Holmby Hills. Paramedics tried to resuscitate him at his home for nearly three-quarters of an hour, then rushed him to the hospital, where doctors continued to work on him.
He converted to islam on 21st November 2008 and changed his name to Mikaeel Jackson.

Stupid directors ...bt not as stupid as Bush‏







but not as stupid as......

stop killing cute seals‏

How would you like it to be whacked hard over the head as a 'sport'!?
你能忍受被敲打头部的运动吗?

Norway and Canada have a new kind of tourism. Killing baby seals. They call it a 'sport'..挪威和加拿大有了新的旅游特点。屠杀海狮……他们称那行为为体育项目……

You want to call this a sport ?
你要让这个成为一种体育项目吗?

Is he a sportsman?
他是一个健儿吗?

Why?
为什么?

You're our only hope !!!
你是我们唯一的希望!!

This barbarism shouldnt be possible in our society..
这行为不应该在我们的社会里出现……

Dont turn your back on us, we are defenseless
别舍弃我们,我们没有抵抗能力

I know these images seem painful for you, but we feel the pain. We are being slaughtered and its going on RIGHT NOW...
我知道哪些图片对你来说很恶心,但我们感觉到了痛。我们此时此刻正在被屠杀……

What gives him the right to kill us? Who is he to decide about life and death?
他凭什么权利任意杀戮?是谁掌管生和死?
What kind of sport is this? I didnt harm anyone. I was just swimming around..
这是什么运动?我没伤害任何人。我只是在这里游泳……

Please help me and my friends...
请帮之我和我的朋友们……

You cant just ignore these images.. Keeping silent and doing nothing makes you guilty...
你可以直接忽略这些图片……保持安静,做你应该做的事……

Please help us
请帮助我们

Please dont leave us alone...
请不要把我们遗弃……

STOP THE KILLING OF SEALS
停止海狮杀戮!!!

You can make a statement byreposting this to get as many people as you canto repost this.请你再次将此讯息传送到你的朋友们的信箱。Bring these murderers to the attentionof world leaders.让这些杀手们得到世界首领的关注。Thank you!!!!谢谢!!!
Please couninue spreading and posting this link around.
请继续将此讯息传送出去。

Jumaat, 19 Jun 2009

gambar lucu kembali

batah dah nda ku taruh gambar cale2 eh dlm blog ah.. ane saja2 kn post g.. ehehe


wah idup banar kartun nya ah


nda g sampat ke jamban ne


harap2 nda ucing namapk aku hehe


alamak aku g ne..


tengok la dunia moto ku ne

Khamis, 18 Jun 2009

kebenaran or kebetulan orang kitani dalam berdating??


In pendapat2 and bangkangan2 and apa yg kami TERIMA (LIKETHIS CREW) apa yg perempuan/lelaki suka and nda sukaa..and apa yg patut and nda patut lelaki/perempuan buat..and apa yg terjadi setelah Dan sebelum..(ani yg siuk) and..
Also for a pelajaran tuk fren..
Let start..

1.NDA SUKA lelaki luan "OVERACTING"

2.SUKA if lelaki natural jaa [be urself not some1 else]

3.NDA SUKA yg Gila MERUNDING..(lelaki and perempuan)

4.MEMANG PATUT lelaki tulung perempuan [memang2]

5.MEMANG NDA PATUT if lelaki memasing2 emel perempuan arah kawan2 laki2 nya (mcm menjual jua..if na suka delete or blocked sha emel tue na pyh kan dipasing2)

6.NDA SUKA lelaki/perempuan yg PEMINUM [dah Mauk mengacaw dagan]

7.SUKA if lelaki taking CARES [meher2]

8.NDA SUKA lelaki yg bzbody..dah tah bzbody..ambung g2..muaha nda jua seberapa~

9.MEMANG PATUT bagi gurls kebebasan [for couple only)

10.MEMANG NDA PATUT minta eazi card arah perempuan atau minta transpa credit [CARIK eyh..]

11.SUKA lelaki bertulak ansur..Misalan mcm di MSN AA..MENGAPA bini2 dulu mesti bagi gambar??alasan durang ladies first..KUNO TU alasan AA..puii..[ato mayah]

12.MEMANG NDA PATUT ..ckp ILOVEU if alum jumpa [baru liat gmbr]..jumpaie dulu bahh..tebuat kang nya bini2 TU nda bekaki..baru tahu..!!

13.SEBELUM jumpa cakap BER 'u' udh SELEPAS jumpa BER 'ko' tia..hahaha..(happen in MSN selalu]

14.SEBELUM Jumpa ckp single..SELEPAS jumpa Ada tia girlfren nya..(Tara WA nadung)

15.SEBELUM jumpa bergayot tah ganya ..tiap minit bertelepun..Udah nya bis jumpa..dulu tah kan mesej MISSCALL Pun pyh..

16.MEMANG NDA PATUT kan bawa jumpa MALAM2. [alasan if pagi panas]

17.Cuatah ah..if pun nda SUKA kan bini2 atu buatkan KAWAN biar ramai kawan Jan ramai MUSUH ..(iatah laki2 masa NE..milih bana berkawan pun mau mcm miss universe..)

18.MEMANG NDA PATUT mua nya engsem p PERANGAI..mcm Gila baie.[cuatah..kontrol]

19.If kelahie Sama kekasih TUTUP telepun..mun ON9 bluk emel kekasih tani nda pun APPEAR OFFLINE! (santai aja lagii~)

20.SEBELUM jadi gf nya sanggup turun KB Selalu..udah jadi gf (baru jua 2 minggu) mcm2 tah alasan nya dah TU mesej arah gf "yg..if syg RINDU hby syg ja turun bndr ah..hby tunggu arah giant.." (BOWWWWHHH..)

21.SETAHUN dapat dikira berapa kali jumpa (atu banaa...bek tah single baa)

22.MEMANG NDA PATUT berkapit 24/7 sekali sekala mau jua chill AMA kawan2 kali ah..ani chill AMA kawan2 pun Ada tia cua menyampuk.

23.MEMANG NDA PATUT men Mata sama gf o bf kawan baik tani..(palui TU it always happen..)

24.Tyme bejalan sama kawan2 jgn sibuk membalas mesej or on9 MSN biar kawan nya bacau2 seorang2 cam urang Gila! Ani yg nda siuk NE..mcm nda menghargai kawan..tmbah g if kawan TU jauh2 datang..bleh bermesej ah..p atleast Jan luan tertumpu ke hengpon..

25.Mengurats biaRlah berpada pada pikirkan jua deh ngan siapa berjalan tyme atuu..NGOKK!

26.SUKA share fav lagu sama lelaki yg tani suka..biar memory panuh..janji lagu lawa2..udah lagging kiyal2.

27.MEMANG NDA PATUT janji TINGGAL janji..Len kali mun nda terkabir Jan berJANJI..

28.JANGAN pikie all girls lyke ur car~(busittt tuuu)

29.Mun kami lah..Muaaha PENTING jua..p yg paling2 guna ialah HATI. (betui2)

30.Gurls if berCINTA Jan luan overacting..kan BERSUAP SUAPAN CIA g..(sampai nugget tepelanting HAHAHAHA)

31.Don't act lyke u noe everythin about girl..

32.MEMANG PATUT lelaki make gurl happy. (^_^) [memang2]

33.MEMANG NDA PATUT lelaki kantut dapan bini2 (acoooyaaa..mihir nyamu..nda pemalooo HAHAHAHA if saya nda g saya jumpaie teww)

34.I LOVE YOU nda semestinya untuk urg bercintaa saja..untuk family and frens also can maaa~()

35.TREND masa in TRY CUBA AND TEST dulu..mun nyaman baru tah tahan2..(mcm makanan plng!!)

36.SEBELUM jumpa gtau mau cari bini2 o lelaki2 yg mcm tani..pasal tani TU shaJA dpat bahagiakan IA..TAPI SELEPAS jumpa.."aku masih sayangkan xgfku" (manakatahei..buang masa je urang macam mana NE!!)

37.Perempuan memang suka kana PUJI. P Jan jua ova..tau dah Mata nya juling p masih jua puji "ur eyes is beautiful" (atu tah buta lidah kalau kan tau nahhh) pasal part puji2 NE AA..mesti Ada yg senyum2 NE..hahaha.terflash x kenangan bisdoang ah..LOL

38.If BINI2 mun IA cakap IA suka pasal hati lelaki TU dapat dipercya(sebab atu bnyk bini2 bf nya PACAH..p IA lawa).. If LELAKI..Jan tah picaya..mun 100% lelaki 1 org ja yg leat hati..yg Len leat body and faces .I. (if 1000 lelaki 2 lelaki ja 2? Iskh3x)

39.Bila putus..nda g mau bertagur..mun betagur if na bercakar nda sah..kang keluar tah lagu "putus nyambung" (hahahaha..)

40.Well...BOY..u can't fine a great gf lyke ur xgf..tapinya if IA great Napa kamu putuskan??jangan cari yg setanding sama xgf kamu ..p cari yg buleh tertanding xgf kamu..so dat bila xgf mu tanya napa kamu pilih ia dari pada xgf kamu..jawab lah dengan selamba "apa yg ku mau ada arah ia ..p ukan arah ko" or GURL jangan cuba mencari sesuatu yg nda mungkin tani miliki..and dont force him to love u..jangan cuba2 mengandingkan ur bf with ur xbf..coz setiap manusia ada kelebihan masing2..kalau engsem pun hati sentiasa sakit memikirkan..nda guna guna!!!

THE END

MINTA MAAF MUN ADA TERSILAP BAHASA ATAU SAPA2 YG TERSINDIR..ANDANG JUA MENYINDIR NI NYANTA~P UNTUK PANDUAN BERSAMA SAMA~ =D

DONEBY : LIKETHIS CREW

Jumaat, 12 Jun 2009

ZAC EFRON in 17 again!!


17 AGAIN (2009)
-At 17 Mike O'Donell was on top of the world; he was the star of his high school basketball team, and was a shoo in for a college scholarship. And is dating his soul mate, Scarlett. But on what's suppose to be his big game wherein college scouts are checking him out, Scarlett reveals that she's pregnant. Mike decides to leave the game and asks Scarlett to marry him which she does. During their marriage, Mike could only whine about the life he lost because he married her. So she throws him out. And when he loses his job, he returns to the only place he's happy at - his old high school. And while looking at his high school photo, a janitor asks him if he wishes he could be 17 again and he says yes. One night while driving he sees the janitor on a bridge and apparently jumps in and he goes after him. When he returns to his friend, Ned's house, where he has been staying, he sees that he is 17 again. He decides to take this opportunity to get the life he lost.


the scenes




bru jua ku liat td ptg wit my gurl dibah at cineplex mall,so cute comedy and romantic movie to watched,about a mid 30s age lonely family guy that became a teenage again and wanted to make a little change about his past.. siuk kali ah ceta nya..eheh hope u guys watch the movie..
ratings: 8.5/10

Jumaat, 5 Jun 2009

the best malay comedi this month

JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK(2009)
cucu2 pak sudir telah terkena sumpahan datuk mereka,lalu mereka bertiga di sumpah menjadi hantu raya,toyol dan juga orang minyak

babak2 nya



ehehe ceta ane bru jua ku liat tadi with my sweet gurl dibah at mall cineplex,buleh thn jua ceta nya ne..cale sangat2 eh,2nd time ku liat movie melayu paling cale ne.. comedi seram ehehe,hope u guys watched it

so the ratings: 9.5/10

Isnin, 1 Jun 2009

Watak Dan Tarikh Lahir Di Bulan JUN

.. 1 Juni
Pandai, dapat bergerak dengan cepat, agung, suka bergaul, terlalusuka hidup mewah dan sembrono dalam hubungan percintaan sehingga iamudah terjerat oleh jenis kelamin lain

... 2 Juni
Otaknya cerdas, tangkas, terampil dalam mengerjakan sesuatu, pandaiberbicara dan memiliki sifat-sifat istimewa. Umumnya ia gemar akankesusasteraan dan ilmu pengetahuan

... 3 Juni
Welas kasih, gagah berani, artistik, banyak bergerak dalam kalanganmasyarakat luas dan agak ambisius. Sekali waktu suka berfoya-foyadan memperlihatkan sifat yang aneh

... 4 Juni
Pandai, pikirannya bebas dan asli, gesit dan gemar akan pekerjaansosial, suka akan kesenian terutama seni suara. Hatinya mudahtergerak, karena itu kalau tidak waspada ia bisa tertipu

... 5 Juni
Baik, tenang, simpatik, otaknya cerdas, pendapatnya asli, mudahtersinggung dan sering jadi mangsa orang yang bermulut manis

... 6 Juni
Pandai bergaul, suka tampil ke muka, otaknya terang dan pandaibercakap-cakap yang menawan orang serta ia suka sekali berfoya-foya

... 7 Juni
Belas kasih, gerak-geriknya sangat gesit, suka tampil ke depan dalamsegala kegiatan, agak ambisius dan gila hormat. Ia bisa berhasildalam memimpin sesuatu

... 8 Juni
Otaknya cerdas, pandai bicara, agak berlaku sembrono danpandangannya kurang luas serta artistik. Ia bisa menjadi pemimpindengan tekad maju terus pantang mundur

... 9 Juni
Hidupnya romantis, sabar, tenang, manis budi bahasanya, suka musikdan barang-barang kesenian serta berbakat untuk menjadi orang cerdikpandai. Jika ia berpendidikan rendah dapat bersifat sangat sombong

... 10 Juni
Terbuka, gagah berani, otaknya cerdas dan dapat mengambil rindakandengan tegas. Ia bisa menjadi orang terpelajar, apalagi jika iadapat memusatkan pikirannya

... 11 Juni
Sangat pandai, suka berlaku bijaksana, gemar akan kesenian terutamamusik dan kesusasteraan. Ia bisa berhasil dalam pekerjaan sebagaiseorang pengarang

... 12 Juni
Suka akan hal-hal yang bersifat artistik, murah , teliti dalammengerjakan sesuatu dan gemar akan kesenian. Bisa berhasil dalammengemudikan perusahaan atau dalam usaha yang berhubungan dengantanah

... 13 Juni
Agak sombong, tetapi kalau mendapatkan pendidikan yang baik, iadapat menjadi seorang yang agung. Ia bisa berhasil dengan bantuanorang yang berlawanan jenis kelaminnya

... 14 Juni
Belas kasih, simpatik, artistik, perasaannya peka dan mudahtersinggung, agak sembrono dan pendiriannya tidak tetap

... 15 Juni
Terbuka, jujur, rajin, suka akan tata tertib, berbudi baik, telitidan banyak berpikir serta sering tergesa-gesa dalam mengambil suatukeputusn sehingga kadang kala ia merasa menyesal

... 16 Juni
Dapat dipercaya untuk memegang suatu rahasia, rendah , sukaberpikiran praktis dan pendiriannya kuat serta tidak mudah berubahhaluan.

.. 17 Juni
Cerdas, pendapatnya asli dan suka segala sesuatu yang tertib, rajinbelajar dan baik , pandai mengkritik, kadang-kadang kata-katanyadapat menyinggung orang lain tanpa ia sadari.

.. 18 Juni
Sopan-santun, artistik dan aktif. Tetapi karena ia suka berfoya-foyadan mengejar kesenangan duniawi, maka perlu dijaga supaya jangansampai terlalu berlebihan.

.. 19 Juni
Pandai berusaha dan gagah berani. Umumnya bisa beruntung dalambidang usaha yang disenanginya dan bisa terkenal dalam kalanganmasyarakat.

.. 20 Juni
Agung dan agak pemalu. Ia bisa sukses dalam menempuh pelajaran danbisa berhasil dalam usaha yang bersifat cair, misalnya minyak.

.. 21 Juni
Gerak-geriknya sangat gesit, amat teliti dalam segala urusanpekerjaan dan dapat mengambil keputusan yang pasti. Seringkaliterlihat seperti orang yang sombong, tetapi sesungguhnya ia baik dantidak suka turut campur urusan orang lain.

.. 22 Juni
Kuat, otaknya terang, riang gembira dan suka bergaul dengan semuakalangan. Hanya tindak-tanduknya agak sembrono.

.. 23 Juni
Baik, suka menolong sesamanya, aktif bekerja, agak sembrono dangampang naik darah, tetapi ini tergantung pada keadaan lingkunganyang mempengaruhi kehidupannya.

.. 24 Juni
Pandai, firasatnya tajam, artistik, suka berpegang teguh padatradisi lama, gemar akan musik dan kesusasteraan dan pandai mengaturpekerjaan dan organisasi.

.. 25 Juni
Simpatik, setia, sangat teliti dalam mengatur keuangannya, tidaksenang terhadap orang yang suka berlaku sembrono. Ia bisa suksesdalam lapangan pekerjaaan yang meminta pertanggungjawaban penuh.

.. 26 Juni
Belas kasih, suka akan pekerjaan sosial dan amal, pikirannya cerdasdan pendapatnya asli serta sering bersikap pesimis. Ia bisa berhasildalam bidang kesusasteraan.

.. 27 Juni
Ambisius, gagah berani dan ulet dalam memperjuangkan usahanya dantidak mudah dipengaruhi oleh orang lain sebab pendiriannya kuat.Umumnya ia banyak tertarik pada kegiatan sosial dan politik.

.. 28 Juni
Cerdas, berhati terbuka, suka berterus terang, usahanya banyaksekali dan tindakannya berani serta luwes dalam pergaulan sehinggadisukai banyak orang dan ini memberikan keuntungan dalam usahanya.

.. 29 Juni
Aktif, ambisius dan pendapatnya asli. Karena tingkat kecerdasannyatinggi, maka ia bisa menjadi seorang yang terpelajar dan namanyabisa terkenal.

.. 30 Juni
Simpatik, firasatnya tajam, pandangannya luas, ulet dalam berusahadan banyak berpikir. Ia bisa berhasil dalam pekerjaan yangberhubungan dengan pengadilan atau dalam berspekulasi.

Masa